Loton historia

Lotto johtaa juurensa Italiaan, jossa peli sai alkunsa hieman erilaisissa merkeissä. Genovan kaupungissa 1400-luvulla valittiin joka kuukausi viisi jäsentä kaupunginvalutuustoon. Jokaisella ehdolla olevalla kaupungin herralla oli numero ja numerolaput laitettiin uurnaan, josta sitten arvottiin viisi herraa kaupunginvaltuustoon seuraavaksi kuukaudeksi. Kansa tietysti tajusi nopeasti, että tästä arvonnasta voi myös lyödä vetoa ja historian ensimmäinen lotto-peli sai alkunsa.

Lotto Suomessa

Suomeen lotto rantautui heti 1970-luvun alussa. Joulukuussa 1970 Veikkaus aloitti lottokuponkien myynnin ihmisille ja 3. tammikuuta 1971 Suomen kansa kerääntyi seuraamaan Suomen ensimmäistä lottoarvontaa. Numerot 1, 9, 18, 19, 36 ja 37 takasi yhdelle onnekkaalle voittajalle 343 841 markan suuruisen päävoiton. Ensimmäiseen arvontaan osallistui 4,3 miljoonaa riviä. Kuluneen 40 vuoden aikana Suomessa on jaettu noin 6 miljardia euroa voittoja ja kansalaiset ovat laittaneet yli 15 miljardia euroa peliin vuosien varrella. Lisää loton historiasta voit lukea vaikkapa Veikkauksen sivuilta.

Parhaat lottorivit

Suomessa pelataan paljon lottoa joka viikko, joten tietyt rivit ovat alkaneet näkyä useammin ja useammin lottokupongeissa. Pitkään kupongin ensimmäiset seitsemän numeroa olivat kaikista eniten pelattu rivi, mutta nyt sen on syrjäyttänyt rivi joka koostuu kupongin kolmannen pystyrivin numeroista. Tätä riviä pelaa joka viikko 4 000 suomalaista, joten jos sinulla on tämä rivi, niin osueassasi päävoittoon saat voitonjaon jälkeen vain noin 250 euroa palkinnoksi.

Lottovoitto

Suurin Suomessa koskaan voitettu lottovoitto oli viikon 20/2011 päävoitto, jolloin yksi ihminen voitti 8,0 miljoonaa euroa. Seuraavaksi suurimmat voitot ovat olleet 7,5 miljoonaa, 7,3 miljoonaa ja 7,2 miljoonaa euroa. Lohja on myös paikka missä kannattaa asua jos haluaa suuria voittoja, sillä sinne on mennyt eniten yli miljoonan markan suuruisia voittoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *